Çalışmak İçin Kapısında Yatacağınız 5 Şirket

Bu yazı bir deney amaçlı yazıldı. Bu deneye zemin hazırlayan olay bir akrabamızın Tiens firması adına satış yapmasıyla başladı. Tiens firması sağlık sektörü özelinde ilaç olmayan ürünler üretiyor. Bu firma satış stratejisi olarak affiliate tarzını benimsemiş. Yani Tiens adına satış yapan kişiye komisyon bırakıyor. Ürünü kendi pazarlamadığı için pazarlama maliyetleri ortadan kalktığı için avantajlı bir satış stratejisi. Ürünlerinin kalitesini ya da ne olduklarını yazmayacağım, bilmiyorum da.

Şimdi soruna gelilim. Ponzi sistemi var! Yok alt kolmuş, üst kolmuş. Kattığın adam kadar komisyonun artıyor falan. Ponzi var diyince de her Ponzici gibi hemen “Ponzi’de ürün olmaz, biz ürün satıyoruz” diyorlar. Al bir dolandırıcılık sistemini, sağını solunu boya yeni bir şey icat etmiş gibi sun bunu da. Ben de Tarla Bank yapayım, sucuk yerine pastırma satayım, yeni bir iş olsun.

Şimdi bunlar gitmişler Mynet’e para verip haber yazdırmışlar. Başlığa da “Çalışmak İçin Kapısında Yatacağınız 5 Şirket” yazmışlar. Bu öyle bir cümle ki internette bu cümleyi kullanan ikinci bir yer yok. Yani SEo için çok uygun. Günlük hayatta böyle bir deyim kullanan da olmadığı için “bak biz demiyoruz, çok okunan bir stede bile yazıyor” diyerek benim gözümde dolandırıcı olduklarını pekiştiriyorlar. SEO nedir bilmez vatandaş ta Mynet’teki yazıyı görüp “lan bunlar çok iyi firma herhalde” diyorlar.

Bu yazı o kelimeler aratıldığında ilk sayfada çıksın yeter.

FullContact – Tatile çıkan çalışana 7500 $

Denver merkezli FullContact adlı teknoloji şirketi çalışanlarına tatile çıkarken 7500$ ödüyor! Evet şaka değil 20.000 TL ye denk gelen, ülkemizde ortalama bir çalışanın yıllık ücreti olan bu parayı çalışanlarına tatil yapmaları için ödüyor.

Ancak şirketin bu parayı ödemek için 3 basit kuralı var:

  • Tatil süresinde iş yerinden gelen telefonları, e-postaları ve mesajları kontrol etmek yok
  • Tatil süresinde çalışma yok
  • Gerçek anlamda tatil yapılacak yoksa para yok 🙂

Bizde işteyken bile çalışmak zorunda olan çalışanların seve seve kabul edeceği bu üç şart ile şirketin sahibi çalışanlarının gerçek bir tatil yaşayıp dinlenmelerini ve işe döndüklerinde motive olmalarını amaçlıyor.

Valve – Bedava Hawai tatili garanti

Şirket çalışanlarını ücretsiz olarak yer yıl Hawaii tatiline yolluyor! Evet her yıl! Yani belki her sene aynı yere gitmek insanı sıkabilir ama kim bedava tatile hayır diyebilir ki?

Bundan başka Valve’nin çalışanlarına sağladığı bir başka ayrıcalık ise spor konusunda olmuş.

Valve, çalışanları için milli olimpiyatçı Ja’Warren Hooker ile anlaşmış. Çalışanlarını spora yollamak yerine sporu ve sporcunun hasını ayaklarına getirmiş. Ja’Warren Hooker ve ekibi şirketin kendileri için sağladığı spor kompleksinde Valve çalışanlarının her biriyle özel olarak ilgileniyor ve onların yapısına uygun programlar hazırlayıp tavsiyeler veriyor.

Tiens Bio-Tech Group – 6400 Çalışanını Fransa’ya tatile götüren Çinli şirket

Şirketin 20. kuruluş yıl dönümü için 6400 çalışanını, Fransa’da toplam 4 gün sürecek olan tatil için Paris ve Nice kentlerinde 140 otel ve 12 tren kiralayan Çinli işadamı sadece rezervasyonlar için 13 milyon Euro harcamış. Hani herzaman olmaz ama şirketin önemli yıl dönümlerine yakın zamanlarda şirkete yapılan iş başvurularının artacağına şüphe yok.

Herkesin rüyası Google

Hobi alanları, mesai içinde uyuma fırsatı, masaj salonları, oyun alanları ve daha nice çalışan dostu uygulama ve imkanlarıyla Google, teknoloji alanında çalışan her çalışanın rüyası. Günlük iş başvurularından yaklaşık 3 bininin mühendis olduğu dünya devinin aldığı günlük toplam iş başvurusunu varın siz düşünün. Ya da bir çılgınlık yapıp başvuruda bulunun. Ya tutarsa …

Kampüsü başlı başına bir şehir olan Facebook

Google’ın iş ortamını alın, bir de üstüne iş yerinizin bir bina değil de bir kasaba olduğunu, binalar arasındaki ulaşımı scooterlarla bisikletlerle gerçekleştirdiğinizi düşünün… Ortamsa ortam, eğlenceyse eğlence, dinlenceyse dinlence, çalışmaksa çalışmak! Sonra da bunların hepsini bir iş yerinde buluştuğunu düşünün; hah işte orası Facebook oluyor.

Böyle bir yerde çalışmak istemeyen, hiç bir yerde çalışmak istemez zaten. Hayır da gelmez ondan, eş de olmaz.

Haa biz istemiyoruz ama o da işimizi, iş yerimizi çok sevdiğimizden. (Yersen)

Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir